torstai 16. toukokuuta 2013

Kylläpä meitä nyt kelit suosii!


Täytyy sanoa että kouluttajallanne on mahtava fiilis! Junnujen ykkösryhmän ensimmäinen käytännön harjoitus on takana, kolmosryhmä starttasi teorialla tänään ja kakkosryhmän teoria tulossa viikonloppuna. Toimintaa siis riittää eikä aika käy varmasti pitkäksi kesälläkään tätä tahtia! Pitkästä aikaa pääsi myös itse ohjaajan rooliin, siitä on jo kuitenkin tovi vierähtänyt kun on viimeksi päässyt vetämään ryhmää.

Omaksi iloksi ryhmään mahtuukin paljon erilaista koirakkoa niin rodultaan, luonteeltaan, käytökseltään kuin iältään. Vaativuustasoa riittää ja luovana pitää olla koirakoiden kanssa jotta asiat saadaan toimimaan oikeaan suuntaan. Yhtään toivotontakaan tapausta ei porukkaan mahtunut!

Katsekontaktia reenailemassa
Kotiläksytkin oltiin otettu kivasti työn alle ja kontakti sujui monella ongelmitta. Uusi tilanne hajuineen ja äänineen oudossa paikassa sai koirat luonnollisesti hämilleen alussa jonka vuoksi kotitreenit ovat kultaakin arvokkaampia! Vieraassa ympäristössä treenaaminen saattaa olla koirille hankalaa eikä keskittyminen ole kotona treenaamisen vertaista. Pikkuhiljaa kuitenkin tämä meidän mylliksenkin kenttä alkaa tulemaan koirillenne tutuksi, uskokaa pois!

Kuten moni huomasi, treeneihin ei kannata tulla kello kaulassa. Treenit saattavat venyä pidemmäksikin aikaa. Oli kuitenkin kiva huomata, että viimeiset reenarit poistuivat kentältä yhdeksän maissa. Me ohjaajat tupataan yleensä treenien jälkeen reenailla vielä omia koiria, joten kentälle saa jäädä kyselemään ja juttelemaan myös "virallisten" treenien jälkeenkin :)

Toivotaan että samanlainen kelionni jatkuu ja saadaan nautiskella säästä ja kesästä myös tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti