tiistai 17. kesäkuuta 2014

En jätä koiraa kuumaan autoon!

Kesä ja helteet ovat täällä ! Vaikka kuinka meistä ihmisistä onkin ihanaa makoilla auringossa ja vähentää vaatetusta rusketuksen toivossa, helteiset ilmat eivät ole herkkua koirille. Koirilla ei ole hikirauhasia, joten ne eivät kykene hikoilemalla ihon kautta säätelemään elimistönsä lämpöä. Koirat pyrkivät viilentämään itseään läähättämällä, jolloin kielen päältä haihtuu vettä. Koirat saavat lämpöhalvauksen huomattavasti ihmisiä helpommin. Puhdas ja raikas vesi on koiran helpotus helteillä. Helteiden myötä ongelmaksi muodostuu myös autot ja koiran kuljettaminen. Autossa lämpötila nousee nopeasti ja ikkunoiden raolleen jättäminen ei auta lämpötilan kurissa pitämiseksi koiran hengityksen ja auringon lisälämmön takia. Paras lämpöhalvauksen ennaltaehkäisykeino on jättää koira kotiin helteellä.Kankaanpään Koiraharrastajat Ry on mukana SEY:n En jätä koiraa kuumaan autoon- tarrakampanjassa!

 

Tarkoituksena on levittää tietoa lemmikinomistajien keskuudessa siittä, kuinka vaarallista eläimen jättäminen kuumaan autoon voi olla. Lämpöhalvaus on aina vakava tila ja pahimmassa tapauksessa seurauksena on kuolema. Voit lukea lisää kampanjasta täältä.

Tarroja on noudettavissa veloituksetta yhdistyksen tuotepöydältä Lahja- ja lemmikkitavara Unessan varastomyymälästä osoitteesta Keskuskatu 46.

HYVÄÄ JA SOPIVASTI LÄMMINTÄ KESÄÄ KAIKILLE!
Terrieri Luna vilvoittelee helteellä!

Kesäterkuin Priska ja Kankaanpään Koiraharrastajien muu poppoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti